۱۶ اسفند ۱۳۹۱، ۱۴:۴۴

اخبار کوتاه/

افسردگی پس از زایمان سه تا چهار درصد مادران را تهدید می کند

افسردگی پس از زایمان سه تا چهار درصد مادران را  تهدید می کند

یاسوج – خبرگزاری مهر: عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: افسردگی پس از زایمان سه تا چهار درصد مادران را تهدید می کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، شیرعلی خرامین در حاشیه برگزاری کارگاه پیشگیری از افسردگی پس از زایمان افزود: بیشتر مبتلایان به افسردگی پس از زایمان، در سال اول، به ویژه در سه ماهه نخست پس از زایمان دچار علائم این بیماری می شوند.

وی بیان داشت: فرهنگ توجه به بهداشت روانی در مقایسه  با بهداشت جسمی به میزان کافی ارتقا نیافته است.

خرامین اظهار داشت: خطر ابتلا به افسردگی پس از زایمان در زایمان نخست و زایمان های سزارین بیشتر است.

وی افزود: این بیماران دارای خلق افسرده بوده، از زندگی لذت نمی برند، دچار کاهش قابل ملاحضه وزن، بی خوابی، تحریک پذیری روانی، احساس بی ارزشی و اختلال افکار می شوند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با اشاره به عوامل موثر در ابتلا به افسردگی پس از زایمان، عنوان کرد: سابقه افسردگی در پدر و مادر، استرس زندگی، حمایت اجتماعی پایین، اضطراب مکرر قبل از زایمان، عدم رضایت از زندگی، داشتن سابقه افسردگی، بارداری ناخواسته و حاملگی اول، خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد.

خرامین تاکید کرد: حمایت خانواده، به ویژه همسران خانم های باردار، موجب کاهش خطر ایجاد افسردگی پس از زایمان و عواقب نامطلوب آن برای مادر و نوزاد می شود.

خطر ابتلا به هپاتیت B در اثر استفاده مشترک از مسواک

یک کارشناس بیماریها گفت: هپاتیت B نوعی بیماری ویروسی است که استفاده مشترک از مسواک، سرنگ و تیغ اصلاح، خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد.

عابد توفیقیان افزود: سوراخ کردن غیربهداشتی گوش، انتقال از مادر به نوزاد، سابقه هپاتیت B در خانواده، دیالیز، تماس جنسی، دریافت خون آلوده، اعمال دندانپزشکی غیربهداشتی، حجامت غیربهداشتی و خالکوبی، دیگر راه های انتقال بیماری هپاتیت B هستند.

وی با اشاره به تاثیر هپاتیت B در اختلال کبد، اظهار داشت: امکان سرایت ویروس این بیماری بسیار بیشتر از ویروس ایدز بوده و در صورت سهل انگاری در پیشگیری و درمان، منجر به سرطان کبد و در نهایت مرگ می شود.

این کارشناس بیماری ها افزود: واکسیناسیون به موقع کودکان، عدم استفاده از لوازم شخصی مشترک و عدم تماس با خون آلوده، مهمترین راه های پیشگیری از ابتلا به هپاتیت  B است.

توفیقیان بهترین روش تشخیص هپاتیت B  را انجام آزمایش خون دانست و تاکید کرد: در صورتی که فردی در خانواده مبتلا به این بیماری شود، لزوم واکسینه شدن سایر اعضای خانواده ضروری است.

وی یادآور شد: هپاتیت B از راه دست دادن، در آغوش گرفتن، بوسیدن و نشستن در کنار فرد آلوده منتقل نمی شود و در صورتی که فرد مبتلا قصد ازدواج دارد، حتما باید نسبت به واکسینه شدن همسر وی اقدام شود.

کد خبر 2013046

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha